Sportcentrum

usalogo cdeMet hulp van EO Metterdaad zijn we bezig met de bouw van een sportcentrum. De bouw heeft enige tijd stil gelegen wegens tekort aan geld, maar met een nieuw fonds van EO Metterdaad in december 2015 kan het werk weer worden hervat en afgemaakt.

Het doel van dit project is 3 ledig:slide19

1. Het biedt een gezond alternatief en veilige plek voor de kinderen en voor jonge mensen uit het dorp Caranavi als tegenhanger van alle cafés, nachtclubs en uitgaansmogelijkheden, waar drank, drugs en prostitutie een verwoestende invloed hebben op de levens van jonge mensen.
2. De winst die dit project oplevert, komt ten goede aan het kindertehuis en de trainingsschool, zodat men minder afhankelijk wordt van externe donaties.
3. Het verschaft werk en inkomen op korte termijn en biedt mogelijkheden voor het opdoen van werkervaring voor de jongelui die het kindertehuis verlaten. De exploitatie betreft het onderhoud en schoonhouden en het verhuren van de sportruimtes (2 personen) plus de exploitatie van het kleine restaurant (1 persoon). Het gebouw krijgt 2 verdiepingen en bevat naast 2 squashbanen (uitbreidbaar tot 4 banen) ook ruimtes voor groepsspelen, tafeltennis, voetbalspel, etc. Bovendien komt er een snackbar/restaurant. De benedenverdieping heeft nog ruimte om in de toekomst werkplaatsen en/of winkeltjes bij te bouwen. Het sportcentrum is dus niet alleen voor de kinderen maar ook voor jonge mensen uit Caranavi. Het is de bedoeling dat de squashbanen worden verhuurd. De inkomsten zijn voor beheer en onderhoud en de winst is voor het kindertehuis.

Een foto impressie van de bouw: